Sky ملكة المنتدى
عدد المساهمات : 640 تاريخ التسجيل : 19/07/2009 العمر : 30 الموقع : مصريين جدعـــان وبس
| موضوع: شيش طاووق دايت...مشوى ومدخن وخفيف 8/7/2011, 11:02 am | |
| النهارده هاقولكوا على طريقة سهلة جدا للشيش طاووق الدايت وريحته تحفة على طريقى الشيف نبيل
المقادير 1/2 كيلو دبابيس فراخ مخلية مقطعة مكعبات كبيرة 1 ملعقة كبيرة صويا صوص غامق 1 ملعقة كبيرة مستردة 1/2 ملعقة كبيرة عسل نحل 1/2 ملعقة كبيرة توم مفروم ملح وفلفل الطريقة - نخلط المقادير السابقة مع بعضها ونتبل بيها الفراخ لمده 3 ساعات على الاقل - ننقع اعواد الشيش فى ميه لمده ساعتين - نقطع بصل وطماطم وفلفل الوان مكعبات كبيرة - نحط قطعه من البصل والطماطم والفلفل وبعدها قطعة شيش وهكذا لحد ما تخلص الكمية - نسخن طاسة تيفال كويس جدا وفيها نقطة زيت - نحط عود او اتنين فقط فى كل مرة ونقلبهم لحد ما لونهم يتغير وبعدين نشيلهم من الطاسة يعنى ما نسويهوش للأخر ولازم الطاسة تكون سخنة عشان الفراخ ما تنزلش الميه بتاعتها وتنشف
ولازم منحطش الكمية كلها عشان الطاسة ما تبردش والفراخ تنزل الميه
-نكمل باقى الكمية نفس الطريقة وبعدين نحطه فى صينية وندخله الفرن يكمل سواه - نقدمه مع سلطة و بطاطس او مكرونة او رز بالخلطة وبألف هنا وشفا ومتنسوش تدعولى | |
|