Sky ملكة المنتدى
عدد المساهمات : 640 تاريخ التسجيل : 19/07/2009 العمر : 30 الموقع : مصريين جدعـــان وبس
| موضوع: طريقة عمل الليمون المعصفر 8/7/2011, 10:58 am | |
|
1) برطمان زجاج سعة 5 كيلو 2) 10 كيس ملح ناعم 3) ربع كيلو عصفر مفرفر من بعضه 4)نصف كيلو حبة البركه طبعاً منقاه من أى شوائب 5) 6 كيلو ليمون أصفر يخلط الملح و العصفر و حبة البركه فى إناء واحد للحشو يغسل الليمون جيداً و يترك ليجف من الماء يقطع الليمون قطعين بشكل علامة+ من أعلى قبل نصف الليمونه بقليل و تحشى كل ليمونه بالخليط السابق و ترص فى البرطمان وبعد أمتلاء البرطمان سيبقى بعض الليمون يعصر بعضه فى البرطمان و يترك بعضه لتانى يوم و يترك كل شئ لليوم التالى فى اليوم التالى ندوس على وجه الليمون لينزل لأسفل و نكمل رص ليمون محشو حتى يمتلئ البرطمان نضع بعض الليمون المعصور على الوجه ونكمل باقى البرطمان عصير ليمون على أن نترك مسافة 5 سم فارغ أعلى البرطمان نضع فيها زيت لمنع الهواء من د*** البرطمان و يغطى بكيس نايلون مع لصق الغطاء بلاصق عريض (من الذى يلصق به الصناديق الكرتون ) و يترك 3 أشهر و يفتح عليه للأكل و لكن خلى بالكم بيكون قنبله ملحيه وألف هنا لمحبى أكل المخللات
| |
|