مصريين جدعان
طريقة عمل الليمون المعصفر Filipp10
مصريين جدعان
طريقة عمل الليمون المعصفر Filipp10
مصريين جدعان
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةالبوابةالتسجيلدخول

 

 طريقة عمل الليمون المعصفر

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Sky
ملكة المنتدى
ملكة المنتدى
Sky


انثى
عدد المساهمات : 640
تاريخ التسجيل : 19/07/2009
العمر : 28
الموقع : مصريين جدعـــان وبس

طريقة عمل الليمون المعصفر Empty
مُساهمةموضوع: طريقة عمل الليمون المعصفر   طريقة عمل الليمون المعصفر Empty8/7/2011, 10:58 am






1) برطمان زجاج سعة 5 كيلو
2) 10 كيس ملح ناعم
3) ربع كيلو عصفر مفرفر من بعضه
4)نصف كيلو حبة البركه طبعاً منقاه من أى شوائب
5) 6 كيلو ليمون أصفر
يخلط الملح و العصفر و حبة البركه فى إناء واحد للحشو
يغسل الليمون جيداً و يترك ليجف من الماء
يقطع الليمون قطعين بشكل علامة+ من أعلى قبل نصف الليمونه بقليل
و تحشى كل ليمونه بالخليط السابق
و ترص فى البرطمان
وبعد أمتلاء البرطمان سيبقى بعض الليمون يعصر بعضه فى البرطمان و يترك بعضه لتانى يوم
و يترك كل شئ لليوم التالى
فى اليوم التالى ندوس على وجه الليمون لينزل لأسفل و نكمل رص ليمون محشو حتى يمتلئ البرطمان
نضع بعض الليمون المعصور على الوجه ونكمل باقى البرطمان عصير ليمون
على أن نترك مسافة 5 سم فارغ أعلى البرطمان نضع فيها زيت لمنع الهواء من د*** البرطمان
و يغطى بكيس نايلون مع لصق الغطاء بلاصق عريض (من الذى يلصق به الصناديق الكرتون )
و يترك 3 أشهر و يفتح عليه للأكل و لكن خلى بالكم بيكون قنبله ملحيه
وألف هنا لمحبى أكل المخللات


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://msren.yoo7.com
 
طريقة عمل الليمون المعصفر
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقة عمل تشيكن Kfc
» طريقة عمل التوقيع
» طريقة بيض للفطور
» طريقة عمل الكريم كراميل
» طريقة عمل كفتة مصريه

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
مصريين جدعان :: قسـم بنات المستقبل :: مطبخ مصريين جدعان-
انتقل الى: